sâmbătă, 23 iulie 2011

El este autorul celor doua atacuri teroriste. Un norvegian nationalist care detesta islamismul



Nu stim inca asa-zisele "cauze" pentru care au fost ucisi zeci de oameni nevinovati in Norvegia. S-a vorbit despre islamisti, despre neo-nazisti sau despre un psihopat care a actionat de unul singur.
Nicio organizatie nu a revendicat pana in acest moment atentatul cu bomba din capitala tarii. In schimb, pentru masacrul din insula invecinata capitalei a fost arestat un barbat de 32 de ani. Din cate se pare, el este monstrul care le-a planuit pe amandoua.
Huffington Post a publicat fotografia celui banuit ca ar fi organizat cele mai sangeroase atacuri din istoria Norvegiei. Poza criminalului ar fi fost descoperita de presa norvegiana, pe conturile lui Anders Behring Breivik de pe Facebook si Twitter.
Astfel, postul norvegian TV2 a anuntat ca Breivik facea parte dintr-o grupare nationalista din Oslo, in timp ce site-ul suedez de stiri Expressen adauga faptul ca Breivik scria in mod regulat pe forumurile "de dreapta" din Norvegia. El s-a autodescris ca fiind nationalist si a scris mai multe comentarii anti-Islam.
De asemenea, presa a scos la iveala un comentariu al lui Anders Behring Breivik, postat pe Twitter, pe 17 iulie 2011. Este un citat din filozoful John Stuart Mill: "Credinta unei singure persoane este egala cu forta a 100.000 de oameni care au numai interese personale."
De asemenea, in contul de pe Facebook, el se autodescrie ca fiind crestin, cu viziuni conservatoare. El spunea ca ii place vanatoarea, jocurile electronice World of Warcraft si Modern Warfare 2, si ca locuieste la Oslo. 
La capitolul "interese", el a mentionat analizele politice si financiare




Legatura dintre atentatul cu bomba de la Guvern si crima in masa din insula Utoeya incepe sa devina clara. Barbatul suspectat ca a deschis focul in insula fusese vazut in apropiere de guvern inainte de explozie.
"Era imbracat intr-un pulover cu emblema politiei, ca sa para politist. Persoana vazuta la Guvern purta aceleasi haine, deci credem ca este aceeasi". - a declarat Sveinung Sponheim, seful politiei norvegiene
Ipoteza unui atentat islamist a fost, probabil, prima la care s-a gandit toata lumea. Incet-incet, aceasta pare sa fie demontata de fapte. In primul rand, se contureaza tot mai clar faptul ca ambele atacuri i-au vizat pe laburisti, aflati in prezent in putere. Apoi, suspectul arestat este un norvegian fara pic de sange oriental.

Presa a afirmat insa ca este vorba despre un nationalist, care detesta islamul si societatea multiculturala. Daca l-a sprijinit vreo organizatie, probabil ca este una de extrema-dreapta.
Supravietuitorii l-au descris drept un monstru cu sange rece: si-a impuscat victimele si de cate doua ori, ca sa fie sigur ca le-a omorat. Multi dintre cei rapusi nici nu iesisera din adolescenta.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu